Portalul ofera informatii complete despre furnizorii de produse si servicii din domeniul nuntilor si al evenimentelor speciale.

Oferim detalii despre cele mai bune magazine si furnizori de produse/servicii pentru nunti, de la buchete, aranjamente florale si lumanari de nunta, pana la restaurante si cofetarii specializate in torturi si prajituri pentru nunta, agentii organizatoare de evenimente, formatii si dj, lumini, artificii, efecte speciale, fotografi, cameramani si companii de inchirieri limuzine!

Sezonul nuntilor, prin ochii unui pasionat de obiectiv: Cat de cerute sunt serviciile unui fotograf

Sezonul nuntilor, prin ochii unui pasionat de obiectiv: Cat de cerute sunt serviciile unui fotograf

Daca inainte se astepta indeosebi perioada de vara pentru a organiza un eveniment special, acum tendintele sunt diferite. Mai toata perioada anului este una prielnica pentru asa ceva. Prin urmare si fotograful este unul mai solicitat; serviciile de acest gen sunt tot mai cautate.

Tendinte in fotografie la evenimente

Desi nuntile primeaza, acestea nu sunt singurele momente planificate cand se solicita serviciile unui fotograf. Insa, in astfel de cazuri, pretentiile sunt foarte mari. In medie, castigurile unui fotograf intrat pe aceasta nisa si disponibil sunt 70% din nunti si o mica parte din altfel de evenimente, insa corelate si acestea cu nuntile - sedinte foto, pre-wedding, after wedding, trash the dress etc.

Ca drept dovada a faptului ca astfel de domenii s-au dezvoltat foarte mult, piata din Romania este una tot mai avida de pretentii. Tocmai de aceea exista tot mai multi fotografi. Deci, ce iti trebuie sa castigi mai mult, mai bine, cat sa consideri ca asta este cu adevarat o meserie cu venit constant?

Fotografia, intre meserie si castig

Se fac bani din fotografie? Desigur, pentru ca mai ales ceea ce faci cu pasiune este mai placut ca oricand si deloc o obligatie de job, spune fotograful Constantin Butuc, fotograf nunta si nu numai.

Suna a cliseu, asa cum marturiseste chiar Constantin Butuc, insa este total adevarat: "Fotografia o practic din placere, ca pasiune, si in timp mi-am dat seama ca pot valorifica totul la nivel de afacere."

Ce-ti trebuie pentru asta? Potrivit lui Butuc, nu poti considera ca orice om cu un aparat in mana este numai bun de angajat la evenimente. Iti trebuie un ochi format, viziune, tehnica si o combinatie in a fi daruit in ceea ce faci cu rabdare si talent. Adica, spune el, de fotografiat poate oricine, insa numai un talent desavarsit face ca fiecare personaj din fata obiectivului sa se simta unic, intr-o poveste pe masura. Se obtin cadre deosebite, ce spun o poveste, cu lumini ce cad intr-un unghi perfect cat sa descopere o frumusete rara.

Despre fotografie ar fi multe de spus si de descoperit si tocmai versatilitatea stilului permite diverse abordari. Nu te plictisesti niciodata, ba de fiecare data ai parte de o alta aventura, cu un alt cuplu, cu un alt punct de interes pentru a fotografia, este pararea specialistului.

Castigurile din fotografie

Pentru un om format, asa cum se considera Constantin Butuc, castigurile sunt mari. Dar nu este vorba numai de asta spune el:

"Nu se percep costuri exagerate. Sunt nunti la care mergi si pe 400 de euro. Desigur, timpul alocat este unul mai scurt. Preturile si pachetele variaza in functie de cat de bine stie meserie un fotograf, ce echipament exista sau ce echipa te insoteste si totul raportat la ce se ofera.

Intre o minima de 400 de euro si o maxima ce nu se poate determina concret, dar care oricum poate ajunge la peste 1000 de euro, justificarea unor astfel de preturi este direct proportionala si cu evolutia tehnologiei - dotati ca la carte, fotografii din zilele noastre isi prezinta munca in format fotocarte, claritatea este impecabila, investitia una de apreciat. Sute de fotografii imprimate sau nu sunt rasplata celui care savureaza pe viitor imaginea unei realitati traite".

sursa: ziare.com