Portalul ofera informatii complete despre furnizorii de produse si servicii din domeniul nuntilor si al evenimentelor speciale.

Oferim detalii despre cele mai bune magazine si furnizori de produse/servicii pentru nunti, de la buchete, aranjamente florale si lumanari de nunta, pana la restaurante si cofetarii specializate in torturi si prajituri pentru nunta, agentii organizatoare de evenimente, formatii si dj, lumini, artificii, efecte speciale, fotografi, cameramani si companii de inchirieri limuzine!

De la A la Z despre buchetul de mireasă. Ce flori să eviţi

De la A la Z despre buchetul de mireasă. Ce flori să eviţi

De ce criterii trebuie să ţină cont o mireasă atunci când îşi alege buchetul de flori?

Ioana Buiacu: Orice mireasă trebuie să ţină cont de anumite aspecte în alegerea buchetului de mireasă, care vor pune perfect în evidenţă rochia, silueta, coafura şi frumuseţea ei naturală. Astfel, trebuie să ţinem cont de floarea preferată, de culorile alese pentru întreaga nuntă, de rochie (la nivel de decolteu, detalii etc.), de înălţimea ei / statură şi de bijuteriile alese. Desigur, nimeni nu îţi poate impune un anumit stil în cea mai importantă zi din viaţă, însă este important ca toate elementele decorative alese, fie ele flori, bijuterii, dantele, panglici etc. să fie în armonie unele cu altele pentru a nu încărca inutil sau a pune în umbră elemente ce merită observate de către cei prezenţi la nuntă. Spre exemplu, pentru o rochie ce pune în evidenţă decolteul superb al unei mirese mignone, vom recomanda de fiecare dată un buchet rotund mediu spre mic, extrem de feminin şi delicat, care să nu ascundă, ci să pună în evidenţă detaliile rochiei şi frumuseţea miresei.

Ce combinaţii de flori ar trebui evitate în realizarea buchetului de flori?

Ioana Buiacu: Ar trebui evitate combinaţiile multiflorale exagerate şi mai ales realizate din flori care nu se potrivesc una cu alta. De aceea, tot timpul începem discuţiile cu miresele noastre prin întrebări elaborate legate de floarea lor preferată, de texturile care le atrag atenţia, de personalitatea unică şi irepetabilă a fiecărui cuplu etc., pentru a putea transpune perfect în realitate visul lor de o viaţă.

Care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le fac miresele în alegerea buchetului de flori?

Ioana Buiacu: Cele mai frecvente greşeli în alegerea buchetului de flori pentru mirese ar fi: insistenţa pe nuanţe foarte pale sau pe mixuri exagerat de colorate, evitarea anumitor flori care le atrag atenţia doar pentru anumite superstiţii sau preconcepţii (garoafe, cale etc.), insistenţa de a se lucra buchetul pe microfon, acolo unde nu este cazul şi inversa valabilă (microfon â suport tip buchet cu maner şi recipient de burete floral care impune tăierea foarte scurtă a florilor), evitarea florilor de sezon disponibile în grădinile româneşti, lăsarea florilor pe ultima sută de metri mergându-se pe ideea că florării se găsesc la tot pasul (însa aici vorbim şi despre disponibilitatea florilor), preconcepţia că buchetele cu multe flori sunt scumpe. Trebuie inţeles că atunci când alegem un pachet complet de nuntă (de la lumânări, buchet, cocarde, corsaje şi până la aranjamentele de masă, prezidiu etc.) cu un singur florist şi cu aceeaşi paletă de flori + culori, preţurile scad exponenţial, iar serviciile incluse sunt mult mai controlabile şi de calitate: livrare în mai multe locaţii şi debarasare după nuntă, închirierea vaselor de aranjamente de masă etc.